SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİİNDE KÜRESEL STRATEJİLER KONFERANSI '24

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Birliğimiz iş birliğinde, Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı organizasyonun 3.sü 16 – 18 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilmiştir.

16 Şubat günü T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer BOLAT’ın ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin 2. gününde, SSB – Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Dr. Murat CERAN tarafından “Savunma ve Havacılık İhracatında SSB Stratejisi” sunumu gerçekleştirilmiş, ardından Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından “Bölgesel Değerlendirme” sunumları yapılmıştır. Sunumlar ardından 2023 Savunma ve Havacılık Sektörü İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde sırasıyla; BAYKAR, TAİ, MKE, TEİ ve BMC’nin ödülleri sahiplerine takdim edilmiştir. Katılımcılarımızla gerçekleştirilen “Savunma ve Havacılık İhracat Stratejisi Çalıştayı” ile gün sonlandırılmıştır. 18 Şubat Pazar günü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN’ün değerlendirme ve kapanış konuşmalarıyla etkinlik sona ermiştir.

Ticaret Bakanlığı, SSB, TİM ve sektörel kurum ve kuruluşlardan yetkililerin yanı sıra sektörden 100’e yakın firmanın üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Konferansta, katılımcılardan alınan geri dönüşler doğrultusunda sektörün önemli paydaşlarını bir araya getirmesi açısından faydalı ve verimli bir organizasyon gerçekleştirildiği iletilmiştir.