SSI, Arms&Security 2021 Fuarı'ndaydı

SSI olarak, 15-18 Haziran 2021 tarihlerinde Ukrayna’nın Kiev şehrinde on yedinci kez düzenlenen, Arms & Security 2021 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na 104 m2’lik bir info stant ile katılım düzenlenmiştir. Ülkemizi temsilen bahse konu fuara MKEK ve Menatek de stant ile katılım sağlamıştır. MKE ve Menatek firmaları dışında, Havelsan, Derya Silah, Meteksan Savunma, Milmast, Mecatec ve Uç Savunma firmaları da delegasyonları ile anılan fuara ziyarette bulunmuşlardır. Söz konusu bu delegasyonlar, Ukraynalı muhatapları ile yapacakları toplantılar için Birliğimiz standını da kullanmışlardır.

Söz konusu fuarı, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Sayın Yağmur Ahmet GÜLDERE de ziyaret etmiş ve fuara katılan Türk firmaların stantlarını gezerek ürünleri hakkında bilgi almıştır. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrileri’nden Sorumlu Bakanı Oleh URUSKIY de fuarı gezmiş ve standımızı ziyaret etmiştir. Sayın Büyükelçimiz Başbakan Yardımcısına ülkemizin fuara katılımı ve sektör hakkında kısa bir bilgilendirme de bulunmuştur.

Bu yıl on yedincisi düzenlenen ve 39 ülkeden 300'ün üzerinde katılımcıya ve 20 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Arms&Security 2021 Fuarı, sektör açısından bölgenin önemli fuarlarından sayılmaktadır. Söz konusu fuar, ülkemiz savunma sanayii ürünlerinin sergilenmesi ve Türk savunma sanayiinin geldiği noktanın dünyaya gösterilmesi açısından önemli bir fırsat olmuştur.