SSI, IDEF 2023 Fuarı’ndaydı

SSI olarak, 25 – 28 Temmuz 2023 tarihlerinde İstanbul’da on altıncısı düzenlenen, IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na 70 m2’lik bir info stant ile katılım sağlanmıştır. IDEF 2023 16’ıncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, T.C. Cumhurbaşkanlığı himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, İstanbul - Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenmiş olup söz konusu fuarın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, Milli Savunma Bakanı Yaşar GÜLER, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ve üst düzey yabancı konuklar başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı yetkili katılmıştır.

IDEF 2023 fuarına 81 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan, 187 heyete mensup, 738 heyet üyesi ile 93 üst düzey makam temsilcisi katılım sağladı. 200’e yakın sistem ve alt sistemin tanıtıldığı fuarı 100 bin kişi ziyaret etmiştir. Fuarı; 26 bakan, 27 bakan yardımcısı, 7 genel kurmay başkanı, 8 genelkurmay başkan yardımcısı ve 25 kuvvet komutanı ziyaret etmiştir. Fuarda 4.000 üzerinde ikili toplantı ve görüşme gerçekleştirilmiş ve fuar süresince yapılan 141 lansman programı, iş birliği protokolü ve sözleşme imza töreni ile bugüne kadar  IDEF Fuarları kapsamındaki en yüksek sayıda tören gerçekleştirilmiştir.

Yerli ve yabancı onlarca firmanın kara, deniz, havacılık ve uzay, ulaşım, lojistik destek faaliyetleri, levazım malzeme araç ve gereçleri alanlarında ürünlerin sergilendiği fuar, dünyada savunma sanayii alanında faaliyet gösteren firmalar ile tedarikten sorumlu makamları bir araya getiren ve ülkeler arası savunma sanayii iş birliği faaliyetlerine zemin oluşturan önemli bir platform olma özelliğini taşımaktadır.