SSI, Defence & Security 2019 Fuarı’ndaydı

18-21 Kasım 2019 tarihlerinde Tayland’ın Bangkok kentinde gerçekleştirilen Defence & Security 2019 Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı ve Konferansı’na Birliğimiz ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) işbirliğinde katılım sağlanmıştır. Challenger 2 Holü’nde Türk Pavilyonu olarak yer aldığımız fuara, ülkemizden milli katılım organizasyonu kapsamında SSI ve SSB’nin yanı sıra 32 Türk firması katılmıştır.

SSI tarafından gerçekleştirilen milli katılım organizasyonunda yer alan firmalar:

SIRA

FİRMA ADI

SIRA

FİRMA ADI

1

ALKIN KOMPRASÖR

17

ORTEM ELEKTRONİK

2

ARMSAN

18

PAPILON SAVUNMA

3

ASELSAN A.Ş.

19

PİRİ REİS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

4

ASFAT A.Ş.

20

PLASMARKET

5

ATA SİLAH SAN. A.Ş.

21

REPKON

6

BAYKAR MAKİNA

22

RST A.Ş.

7

S.S. HUĞLU AV TÜFEKLERİ KOOP.

23

SAHA İSTANBUL

8

KAREL ELEKTRONİK

24

SAMSUN YURT SAVUNMA A.Ş.

9

MEGE TEKNİK

25

SARSILMAZ A.Ş.

10

METEKSAN SAVUNMA

26

STM

11

MİLSOFT

27

TEI

12

MKEK

28

TİMSAN

13

NERO INDUSTRIES

29

TİSAŞ - TRABZON SILAH

14

NUROL MAKİNA

30

TURKISH AEROSPACE

15

NUROL TEKNOLOJI

31

TURMAKS

16

ORDULU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

32

ZSR PATLAYICI

Türkiye milli katılımının tanıtımı kapsamında, Türk Pavilyonu’nun yer aldığı Hol’de 4 adet banner sponsorluğu ve fuarın VİP katılımcıları ile ziyaretçilerine takdim edilen lanyard sponsorluğu hizmeti alınmıştır. Ayrıca, ziyaretçilere Birliğimizin yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verilmiş, ilgilendikleri ürün profillerine göre katılımcı firmalarımıza yönlendirilmiştir.

Türk Firmalarının standları ve Birliğimiz infostandı, T.C. Bangkok Büyükelçisi Sayın Evren DAĞDELEN AKGÜN, T.C. Bangkok Ticaret Müşaviri Sayın Burak BALKAN, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sayın Serdar DEMİREL Başkanlığı’ndaki Türk Resmi Heyeti ve birçok resmi delegasyon tarafından ziyaret edilmiştir. Ayrıca, birçok ülkeden resmi heyet standımızda ağırlamış ve resmi temaslar kurulmuştur.

Bu yıl onuncusu düzenlenen ve 45 ülkeden 480 katılımcıya, 30 ülkeden 387 Delegasyona, 28 farklı ülkeden milli katılım pavilyonuna ve 60 ülkeden 20 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Defence & Security 2019 Asya Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı ve Konferansı, sektör açısından Asya’nın en önemli fuarları arasında gösterilmektedir. Sözkonusu fuar, ülkemiz savunma sanayii ürünlerinin sergilenmesi ve Türk savunma sanayiinin geldiği noktanın dünyaya gösterilmesi açısından önemli bir fırsat olmuştur. Birliğimiz ve SSM iş birliğinde gerçekleştirilen milli katılım organizasyonu, Tayland, Malezya, Endonezya ve Filipinler’den gelen resmi heyetler tarafından ziyaret edilmiş ve heyetler katılımcı firmalar ile de birebir görüşme fırsatı bulmuşlardır.