SSI, Paris Air Show 2023 Fuarı’ndaydı

19-25 Haziran tarihlerinde Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirilen, dünyanın en eski havacılık fuarlarından biri olan Paris Air Show Fuarı’na milli katılım sağlanmıştır. Fuara 12 firmamız milli katılım organizasyonu ile, 8 firmamız ise bireysel olarak katılım göstermiş, ürünlerini sergilemiş ve tanıtımlarını yapmışlardır. Fuara sağlanan katılım, Türk havacılık sanayiinin ulaştığı noktanın gösterilmesi ve havacılık sanayii ürünleri kapsamındaki ihracat potansiyelimizin fiili ihracata dönüştürülmesi ve firmalarımızın ürünlerinin dünyadaki alıcılara tanıtılması yönünden büyük bir fırsat olmuştur.

Havacılık ve uzay endüstrisi temalı dünyanın en büyük etkinliği olarak kabul edilen ve 1909’da ilk defa gerçekleştirilen fuar, benzer sektörlerde faaliyet gösteren firmalar açısından büyük önem arz etmektedir. 2021 yılında pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen fuara ilgi ve katılım oldukça yüksek olmuştur.  Bu çerçevede Paris Air Show Fuarı, 55 ülkeden 2.500’e yakın katılımcıya ve 31 farklı ülkeden milli katılıma ev sahipliği yapmıştır.

Fuar sırasında Türkiye milli katılımı ve Birliğimizin standı, Paris Büyükelçimiz Ali ONANER ve Ticaret Başmüşavirimiz Murat GÖREN ve Ticaret Müşavirimiz Gonca KÖKSAL ENSARİ tarafından ziyaret edilmiştir.